Przepis na : deser
Nastała jesień. Ciągły deszcz, ponure dni to skłania mnie, aby przygotować rozgrzewający i pachnący posiłek. Na taką pogodę proponuję naleśniki migdałowe z prażoną gruszką i mnóstwo ilością cynamonu! Składniki: 3 naleśniki 2 jaja 10 tabletek słodziku 2 łyżki mąki żytniej 1 łyżka mąki migdałowej 1/4 szklanki mleka roślinnego lub zwykłego szczypta proszku do pieczenia cynamon aromat migdałowy gruszka syrop daktylowy do polania Sposób przygotowania: Nadzienie Gruszkę myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Prażymy... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...