Racuchy z jabłakami i daktylami

Racuchy z jabłakami i daktylami

Racuchy z jabłakami i daktylami

Przepis na : śniadanie

Racuchy drożdżowe z jabłkami i daktylami, pachnące cynamonem - na podwieczorek lub na przekąskę w ciągu dnia! Może nie zachwycają równym kształtem, ale smakują pysznie! Składniki: 250g mąki, ok 220 ml mleka,  2 łyżki cukru pudru, 30 g cukru wanilinowego (opakowanie), łyżeczka cynamonu, 5 g suchych drożdży, jajko, średniej wielkości jabłko, 5 suszonych daktyli, olej do smażenia Przygotowanie: Do mąki dodajemy cukier puder, cukier wanilinowy, drożdże, cynamon, jajko, ciepłe (ale nie gorące) mleko. Mieszamy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.