Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne

Przepis na : obiad

Chili con carne to danie kuchni tex-mex, czyli teksańsko-meksykański mix. Jest to danie bardzo popularne w całej Ameryce, gdzie nazywane jest poprostu chili. Składa się z mielonego mięsa, cebuli, pomidorów i fasoli, ale każdy może dorzucić coś co lubi np.: paprykę, kukurydzę czy seler naciowy. Ja dodaję jeszcze dwie kostki gorzkiej czekolady dla wzbogacenia smaku. Składniki (4 osoby): 0,5 kg mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 papryka 1 marchewka 1 puszka (400 g) czerwonej faso... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dobra karma

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

Sylwia Wójtowicz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, mięso, mielone, fasola, czekolada, mięso mielone, marchewka, czerwona fasola, fasola czerwona, seler, seler naciowy, placki, tortilla, ryż, obiad, mięso na obiad, kuchnia meksykańska, danie jednogarnkowe, warzywa na patelnie, ryż z warzywami, ryż smażony, obiad dla 2 osób

Inne przepisy z Dobra karma

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.