Przepis na : podwieczorek
Czas czytania: 3 min Pyszne drożdżówki z nadzieniem z orzechów, sezamu, imbiru i dżemu rabarbarowego. Prosty przepis, który zawsze wychodzi, a nadzienie możecie dowolnie komponować z ulubionych składników. Tym razem większość drożdżówek zrobiłam ze wspomnianą wyżej masą, ale nie obyło się bez drożdżówek z kremem czekoladowym i dżemem malinowym, które były to dla moich dzieci. Wszyscy u nasz uwielbiają drożdżówki, choć każdy ma swój ulubiony smak nadzienia! Bułki są bardzo puszyste i mięciutkie. Ciasto wspani... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.