PUSZYSTE RACUCHY Z JABŁKAMI. NA SUCHYCH DROŻDŻACH

PUSZYSTE RACUCHY Z JABŁKAMI. NA SUCHYCH DROŻDŻACH

PUSZYSTE RACUCHY Z JABŁKAMI. NA SUCHYCH DROŻDŻACH

Składniki : na ok 14 szt  2.5 szkl mąki pszennej 4 łyżki cukru łyżeczka cukru waniliowego 1 szkl mleka 1 op. suchych drożdży (7g-8g) 2 jajka szczypta soli skórka otarta z cytryny 1 duże jabłko   olej - do smażenia cukier, cukier puder, konfitura, dżem - do wykończenia racuchów Wykonanie: Do ciepłego mleka dodajemy cukier, cukier waniliowy i suche drożdże. Mieszamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy jajka, sól, skórkę z cytryny i mąkę. Mieszamy ciasto dokładnie. Przykrywamy folią i odstawiamy w cie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.