Delikatne i kruche faworki

Delikatne i kruche faworki

Delikatne i kruche faworki

Już ostatni dzwonek na dodanie przepisu na karnawałowe ostatki, może jeszcze ktoś skorzysta) Każda pani domu ma swój sprawdzony sposób na faworki, ja podaję przepis mojej Mamy. Faworki są delikatne i kruche, miekkie i jednocześnie chrupiące.   Delikatne i kruche faworki Składniki na tackę ( z górką)faworków: 2 szklanki mąki pszennej 6 żółtek 2 łyżki masła 2 łyżki spirytusu lub octu szczypta soli 4 łyżki kwaśnej śmietany Ponadto: tłuszcz do smażenia (olej, smalec) cukier puder ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 3 marca 2014 10:31:31

świetne Ci wyszły:)

Dorota Co w kuchni pichci, 4 marca 2014 18:14:51

I to są idealne faworki:)) Gratulacje !!!!

Kasia Selaszuk, 4 marca 2014 22:27:23

@Justyna, dziekuje, sa naprawde kruchutkie. polecam bardzo)@Dorota, bardzo dziekuje za tak mily komentarz. Te faworki od zawsze sa u nas w domu i nawet nie szukam innych przepisow. Pozdrawiam serdecznie)