Gdy za oknem grudniowa szaruga, na talerzach już parują placuszki w kolorach jasnego, pastelowego, zimowego słońca. Wewnątrz każdego placuszka serowa rozkosz. Jest delikatny i kremowy przedstawiciel francuskich kulinariów, Pan Camembert, zdecydowana i śnieżnobiała, jak domy na Santorini, Greczynka Feta, a także znana para z gorących Włoch - Pan Parmezan Wyrazisty wraz z Mleczną Panną Mozzarellą. Placuszki z takimi gwiazdami serowej sceny wypełniają wnętrze morzem ciepłej i przytujnej pyszności, idealnej na zimowe c... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)