Naleśniki z batatami są delikatne, mięciutkie, pożywne i zdrowsze od tradycyjnych, ponieważ część mąki zastąpiłam puree z batatów. Bataty często goszczą w mojej kuchni, bo to same zalety. Smaczne, pełne antyoksydantów i mają niski IG. Naleśniki z batatami mają bardzo energetyczny kolorek. Doskonałe z dodatkami zarówno słodkimi jak i wytrawnymi. Zapraszam na dietetyczne naleśniki z dodatkiem batatów. Składniki: 150 g mąki orkiszowej jasnej 150 ml mleka 150 ml wody 100 g puree z batata 3 jajka 1 łyżka oleju sól... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...