Przepis na : deser
Naleśniki są doskonałe na wszystkie pory dnia i poczucie humoru! Prosta opcja z wykorzystaniem mąki orkiszowej, kvargu waniliowego i rafaelki. Składniki: 3 sztuki 2 jaja 50g mąki orkiszowej 100ml wody 200g kvargu waniliowego 10g rafaelki 5ml oleju do smażenia Sposób przygotowania: Do miski wbić jaja, dodać mąkę orkiszową oraz wodę. Całość dokładnie roztrzepać trzepaczką. Odstawić na ok. 10 minut. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażyć naleśniki. Gotowe naleśniki przełożyć kvargiem wanili... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...