Pizza pieczarkowa na grubym cieście

Pizza pieczarkowa na grubym cieście

Pizza pieczarkowa na grubym cieście

Przepis na : obiad

Kolejna propozycja na zagospodarowanie solidnej porcji pieczarek. Usmażone z cebulą na sklarowanym maśle są wilgotne i soczyste. Moim zdaniem do takiego pieczarkowego farszu najlepiej pasuje grube ciasto :) Składniki: CIASTO: 2 szklanki mąki pszennej na pizzę 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 2 dag świeżych drożdży szczypta cukru łyżeczka oliwy z oliwek ok. 3/4 szklanki letniej wody OBŁOŻENIE: 40 dag pieczarek 1 cebula łyżeczka sklarowanego masła sól pieprz ketchup do posmarowania wierzc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne zapiski Edyty

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.