Nie będzie przesadą jeśli napiszę, że to jeden z lepszych miodowników jakie jadłam. Pyszne, idealnie słodkie miodowe blaty przełożone dżemem z czarnej porzeczki i masą grysikową. No i te karmelizowane orzechy na wierzchu. Bajka. To ciasto będzie idealnym wypiekiem na Święta czy jesienno-zimowe spotkania z bliskimi. Ciasto w moim odczuciu jest przeznaczone dla osób już trochę zaznajomionych z cukierniczymi wypiekami. Na samym początku jest dosyć luźne, klejące. Najlepiej po wyrobieniu i podzieleniu na równe... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...