Drożdżowe racuchy z jabłkami

Drożdżowe racuchy z jabłkami

Drożdżowe racuchy z jabłkami

Pyszne drożdżowe racuchy z dodatkiem jabłek. Bardzo pulchne z chrupiącą skórką. Jeszcze ciepłe oprószone cukrem pudrem. Czego chcieć więcej. Po prostu pyszne. Składniki: 0,5 kg mąki pszenne 5 dag drożdży, 5 dag masła, 3 jajka, 10 dag cukru 1 szk mleka, szczypta soli, 1 łyżeczka esencji waniliowej 3 jabłka olej do smażenia Przygotowanie:Do miski wlać letnie mleko dodać pokruszone drożdże ,łyżkę cukru i łyżkę  mąki.Wymieszać do rozpuszczenia się drożdży i odstawić w ciepłe miejsce do po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Autor

alaaa72alaaa72

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

racuchy, drożdżowe, jabłka, pieczenie, mąka, ciasto, cukier, pieczone jabłka, jabłka pieczone, cukier puder, placki, jajko, naleśniki, naleśnik, placki z jabłkami, ciasta z jabłkami, pyszne ciasto, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto na naleśniki

Inne przepisy z Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Kasia Cukier, 10 kwietnia 2013 22:58:51

Częstuje się racuszkami, bo takie uwielbiam :)

Alina Waliczek, 10 kwietnia 2013 23:08:38

Ależ proszę się częstować.:)

Dominika, 10 kwietnia 2013 23:09:22

Zabieram się za zrobienie takich już jakiś czas, bo u nas w domu zawsze robiło się zwykłe placuszki z jabłkami na proszku do pieczenia. A te drożdżowe wydają mi się być dużo smaczniejsze :)

Kaś, 10 kwietnia 2013 23:11:30

mega smakowite! i takie grubaśne, niemal jak pączki :)

Alina Waliczek, 10 kwietnia 2013 23:12:49

Właśnie ,kiedyś moja mama robiła na proszku do pieczenia lub na sodzie oczyszczonej ale jak spróbowałam na drożdżach to rodzinka innych nie chce .Są pyszne.

Alina Waliczek, 10 kwietnia 2013 23:13:28

Kaś ,dokładnie smakują jak pączki.

teenager ;), 11 kwietnia 2013 07:46:37

racuszki *-* najlepsze te babcine hehe ;D

Alina Waliczek, 11 kwietnia 2013 12:12:28

Wszystko zależy jak pyszne racuchy babcia robiła :)

chochlikikuchenne, 11 kwietnia 2013 18:08:12

Mmmm.. jak pieknie Ci wyrosly! :DMam straszna ochote na takie racuszki. Chyba Ci podkradne kilka z talerzyka :D haha

Smakowy Raj - Olinka, 11 kwietnia 2013 22:15:16

jakie cudownie puszyste wyszły :))) piękne!Pozdrawiam, Olinka - Smakowy Raj

Alina Waliczek, 12 kwietnia 2013 00:00:01

Możesz zabrać,nie pogniewam się.:)

Alina Waliczek, 12 kwietnia 2013 00:00:32

Dziękuję.Również pozdrawiam.

Izabela Nowak, 2 maja 2013 12:56:26

ależ mi o nich przypomniałaś ,dziś zrobię mam akurat jabłka do wykorzystania i dzieci ,które je bardzo lubią ..

Alina Waliczek, 3 maja 2013 02:11:58

U mnie nie tylko dzieci lubią ,ja też lubię.

Izabela Nowak, 9 maja 2013 11:58:13

no ja tez ale te kalorie i boczki - oponka na brzuszku ech..:)

Alina Waliczek, 9 maja 2013 13:23:59

Od czasu do czasu można poszaleć.:)

Anonymous, 12 września 2013 07:47:30

pycha

Anonymous, 10 października 2013 19:22:55

Skusiłam się dzisiaj na twój przepis i wyszło super, były przepyszne a moje córki jak się zajadały. Dawno nie wyszedł mi tak dobrze przepis z netu. Od dzisiaj w moim domu jak racuchy to tylko według twojego przepisu:))

Alina Waliczek, 10 października 2013 22:04:45

Jak miło czytać takie komentarze. Cieszę się że racuchy wyszły i że smakowały. Pozdrawiam serdecznie.:)

Anonymous, 22 października 2013 19:56:36

Racuchy super, grube, pulchne, PALCE LIZAĆ.

Alina Waliczek, 23 października 2013 00:29:44

Cieszę się bardzo że smakowały, pozdrawiam i zapraszam. do odwiedzania bloga :)

Smakowy Raj - Olinka, 20 listopada 2013 14:26:42

Piękne racuszki, takie puszyste :) idealne po prostu :)Pozdrawiam, Olinka - Smakowy Raj

Anonymous, 27 listopada 2013 17:18:39

Zrobiłam przed chwilą, niebo w gębie , GENIALNE .A już myślałam ,że mój przepis jest najlepszy, a tu proszę ,smakowite zaskoczenie. Moja rodzina i ja nie możemy się od nich oderwać. Wrzucam do zakładek na zawsze.:)

Alina Waliczek, 27 listopada 2013 21:47:24

Bardzo się cieszę, że rodzinka zjadła ze smakiem.

Anonymous, 8 stycznia 2014 23:45:08

a czy to ciasto już gotowe do smażenie ma być tak klejące że aż ciężko odchodzi od łyżki czy raczej powinno swobodnie odchodzić? sorry, ale pierwszy raz takie robię:)

Alina Waliczek, 9 stycznia 2014 11:18:48

To nie ma być ciężkie ciasto. Powinno raczej powoli odchodzić od łyżki ale też nie spływać.