Syrop klonowy każdy z nas zna. Jest to chyba najpopularniejszy towar eksportowy Kanady. Moim zdaniem na pewno najsmaczniejszy. Doskonały do naleśników czy placków na słodko. Nie każdy jednak słyszał o miodzie klonowy. Czym charakteryzuje się miód klonowy? Miód klonowy to miód wiosenny, nektarowy. Cechą, która go wyróżnia jest jego ciemny kolor przed krystalizacją. Po zmianie konsystencji zmienia kolor na jasny. Jest to rzecz niespotykana. Jaki ma smak ? Jest to miód, który wyróżnia się swoim karmelowym,...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.