Racuchy budyniowe z jabłkami

Racuchy budyniowe z jabłkami

Racuchy budyniowe z jabłkami

Racuchy budyniowe z jabłkami Prosty przepis na puszyste, mięciutkie i rumiane racuszki z dodatkiem budyniu śmietankowego i jabłek. Palce lizać! Zamiast świeżych drożdży można użyć 7g drożdży suchych – wówczas nie robimy już zaczynu, tylko mieszamy wszystko razem w misce.     Składniki: Ciasto: 250g mąki pszennej 15g świeżych drożdży 250ml letniego mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego- 40g 2 jajka 2 łyżki cukru szczypta soli Dodatkowo: 2 jabłka olej do smażenia cukier puder do posypania ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, racuchy, naleśniki, placki, przekąski, przystawki, bez pieczenia, ciasta z jabłkami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, drożdżowe, ciasteczka, placuszki, naleśnik, placki z jabłkami, ciasto drożdżowe

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.