Racuszki z jabłkiem i bananem

Racuszki z jabłkiem i bananem

Racuszki z jabłkiem i bananem

Racuszki z jabłkiem i bananem, usmażone na zsiadłym mleku, podane z płynnym lipowym miodem i wiórkami kokosowymi, to kolacyjny kaprys mojego męża :) Składniki: opakowanie 370 g zsiadłego mleka 2 jajka 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 łyżeczka octu spirytusowego 2 szklanki mąki pszennej tortowej szczypta soli 1 banan 1 duże twarde jabłko olej do smażenia DO PODANIA: płynny miód – u mnie lipowy wiórki kokosowe Wykonanie: Do miski wlałam zsiadłe mleko, dodałam żółtka oddzielone od białek, sodę oc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne zapiski Edyty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.