Jagodzianki na oleju

Jagodzianki na oleju

Jagodzianki na oleju

Latem to już obowiązek,domowe jagodzianki być muszą. Wypróbowałam jagodzianki na oleju i muszę przyznać że jestem z nich bardzo zadowolona. Wyszły puszyste,smaczne i dłużej zachowują świeżość. Składniki: 500 g mąki pszennej 50 g świeżych drożdży 1 jajko 1 szklanka mleka 70 ml oleju rzepakowego 0,5 szklanki cukru 1 łyżka esencji waniliowej szczypta soli Nadzienie: 300 ml jagód 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru Lukier 1 szk cukru pudru 2-3 łyżki soku z cytryny lub zimnej wody ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Aguś kulinarnie, 24 lipca 2013 18:27:58

Zachwytom nie ma końca-waspaniałe!

Daktyle w czekoladzie, 24 lipca 2013 18:54:07

Och i ach nad Twoimi jagodziankami! Chętnie poczęstowałabym się chociaż jedną :)

Alina Waliczek, 24 lipca 2013 19:02:56

Jak tylko jedną to proszę się częstować.:)

Alina Waliczek, 24 lipca 2013 19:03:30

Dziękuję :)

Justyna Bąk, 24 lipca 2013 19:27:06

świetnie wyglądają:)