Wigilijne uszka zawsze przygotowuje przy okazji lepienia pierogów, ponieważ używam tego samego ciasta zarówno do pierogów jak i uszek, a i farsz jest ten sam. Poza tym można je przygotować nieco wcześniej i zamrozić. A gdy nadejdzie Wigilia wrzucam na gotującą się wodę. I już są gotowe do podania z barszczem. Ciasto 50 dag mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki oleju około szklanki ciepłej przegotowanej wody (dodajemy tyle wody ile zabierze mąka) sól Farsz 10 dag suszonych grzybów ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...