Zostało mi około 3/4 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej, by nie powtarzać obiadu z wczoraj, tym razem zrobiłam pierogi. Składniki : kasza gryczana cebula, tłuszcz do smażenia sól, pieprz mielony prawdziwy, gałka muszkatołowa, majeranek jajko, mąka Ciasto na pierogi : 40 dag mąki 50 ml. dobrze ciepłej wody , a właściwie tyle by zarobić ciasto jak na kluski, ale trochę luźniejsze ( dużo zależy od mąki) około 30 ml. oleju , sól 1 jako Przygotowanie: Do miseczki wsypujemy odmierzoną i... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula