Racuchy drożdżowe

Racuchy drożdżowe

Racuchy drożdżowe

Przepis na : obiad

Ten zapach i smak przywołuje wspomnienia z dzieciństwa, a na samą myśl o nich już cieknie ślina. Jest wiele sposobów na ich przygotowanie, ale najważniejszy jest późniejszy efekt. Racuchy drożdżowe mają być lekkie i puszyste. Składniki na ok. 20 szt.: - 65 g świeżych drożdży - 1,5 szklanki ciepłego mleka * - 2 łyżki drobnego cukru do wypieków - 2 łyżki cukru z wanilią - 450 g mąki wrocławskiej (typ 500) - 3 jajka (L) - szczypta soli - olej rzepakowy do smażenia - cukier puder do oprószenia * szklanka u mnie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

racuchy, drożdżowe, jabłka, ciasto, bananowe, pączki, puszyste racuchy, obiad, desery, deser, placki, bezglutenowe, budyń, ciasto drożdżowe, ciasta z masa, ciasto na zimno, ciasta z jabłkami, ciasto kokosowe, ciasto bananowe, placki z jabłkami

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.