RACUSZKI Z JABŁKAMI na maślance z cynamonem

RACUSZKI Z JABŁKAMI na maślance z cynamonem

RACUSZKI Z JABŁKAMI na maślance z cynamonem

Drożdżowe, pyszne i puszyste dzięki dodaniu piany z białek   racuszki z jabłkami na maślance. Pachnące cynamonem są fajną propozycją na podwieczorek czy śniadanie. Proste w wykonaniu. Zamiast maślanki można użyć kefiru, jogurtu naturalnego lub gęstej śmietany. Składniki: 3-4 jabłka np. antonówka 2 jaja 150 g maki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 dkg świeżych drożdży pół szklanki mleka szczypta cukru szczypta soli 2 łyżki cukru 300 ml maślanki (kefir, jogurt naturalny lub gęsta śmietana) łyżeczka cy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu potrawyregionalne

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

duszek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, kefir, śniadanie, śniadania, jajko, ciasto z białek , mak, drożdżowe, placki, puszyste ciasto, ciasta z jabłkami, placki z jabłkami, ciasto z jogurtem naturalnym, placki ziemniaczane, ciasto z makiem, proste ciasto, fajne ciasta, pyszne ciasto, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe

Inne przepisy z potrawyregionalne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.