Pyszne i zdrowe placuszki na leniwe weekendowe (i nie tylko) śniadanie :) Podajcie je z ulubionymi dodatkami! 3/4 szklanki bezglutenowych płatków owsianych (błyskawicznych) 1/4 szklanki mąki ryżowej 0/5 szklanki maślanki 0/5 szklanki zmielonego twarożku 2 jajka 0/5 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka miodu olej kokosowy do smażenia dowolne dodatki np. jogurt, owoce, domowa konfitura Wszystkie składniki mieszamy ze sobą za pomocą trzepaczki. Na patelni (najlepiej nieprzywieralnej, do naleśników) ... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...