Racuchy drożdżowe

Racuchy drożdżowe

Racuchy drożdżowe

Przepis na : śniadanie

Składniki: 30 dag mąki pszennej 3 dag świeżych drożdży 2 jaja 1 czubata łyżka cukru 0.5 szklanki mleka 2 łyżki gęstej śmietany cukier puder olej do smażenia Sposób wykonania: Mąkę przesiać, mleko lekko podgrzać. Drożdże wyłożyć do dużej miski, dodać cukier i razem rozetrzeć. Rozprowadzić ciepłym  mlekiem. Dodać mąkę, jaja i śmietanę, całość dokładnie wyrobić drewnianą łyżką lub pałką. Gładkie ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość można zacząć smażyć. Na p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.