Przepis na : śniadanie
jeden brokuł kawałek czerwonej papryki 2 ząbki czosnku 1/4 cebuli 2 jajka sól pieprz tłuszcz do smażenia Cebulę i czosnek drobno siekamy, paprykę w paseczki, brokuła dzielimy na małe różyczki itroszke siekamy (niezbyt drobno) Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, podsmażamy cebulę i czosnek, dodajemy brokuł i paprykę, smażymy ok 5 min mieszając. Jajka rozmącamy w kubeczku, zalewamy całe warzywa i przykrywamy pokrywką jednocześnie zmniejszając ogień. Kiedy jajko będzie ścięte omlet mamy gotowy. Przyprawiam... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...