Schacciata - płaski chleb toskański

Schacciata - płaski chleb toskański

Schacciata - płaski chleb toskański

Po raz kolejny wzięłam udział w akcji Wypiekanie na śniadanie. Tym razem mieliśmy upiec chleb toskański. Przepis jest bardzo prosty a chlebek puszysty, po prostu idealny! Można do niego dodać różne ulubione dodatki, np. zioła, oliwki, pomidorki, co chcecie:) Ja swój chlebek skropiłam oliwą i posypałam odrobiną estragonu. Składniki: 450g mąki pszennej,  125 ml letniej wody,  30g świeżych drożdży,  1/2 łyżeczki cukru,  1/2 łyżeczki soli, 75 ml oliwy z oliwek,  125 ml zimnej wody,  s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Magda C., 28 kwietnia 2014 22:29:20

Cudny taki chlebek! Idealny do sosu :)

Monika, 28 kwietnia 2014 23:36:42

Oj podoba mi się. Nawet bardzo! :)

Jolka Smutek, 29 kwietnia 2014 00:03:43

Wygląda bardzo apetycznie :) muszę kiedyś go zrobić!

z miłości do słodkości, 29 kwietnia 2014 13:18:58

Dziękuję;) Jolka polecam, jest naprawdę pyszny!