Placuszki z kaszy gryczanej – kuchnia podkarpacka

Placuszki z kaszy gryczanej – kuchnia podkarpacka

Placuszki z kaszy gryczanej – kuchnia podkarpacka

Placuszki z kaszy gryczanej - kuchnia podkarpacka W kuchni podkarpackiej kasza gryczana wykorzystywana jest na wiele różnych sposobów. W najprostszej formie podawana jest jako dodatek do mięs i sosów. Jednak równie często wykorzystuje się ją jako główny składnik farszu do gołąbków ( gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami , gołąbki z kaszą gryczaną i ziemniakami ), czy pierogów ( dukielskie pierogi z kaszą gryczaną i mięsem ). Kaszą gryczaną nadziewa się również drób ( kaczka nadziewana po chłopsku ). Bywa ona także za... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, kasza gryczana, gołąbki, placuszki, pierogi, pierogi przepis, płatki owsiane, sosy, mięso, placki ziemniaczane, ciasto, surówka, ciasto drożdżowe, placki, ziemniaki, gulasz, drożdżowe, kaczki, grzyby, pierogi z mięsem, ziemniaki zapiekane, ciasta z masa, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, jajka nadziewane, jajka z farszem, placki z gotowanych ziemniaków

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.