Placuszki dyniowo-bananowe

Placuszki dyniowo-bananowe

Placuszki dyniowo-bananowe

Przepis na : śniadanie

To chyba jedne z moich ulubionych bezglutenowych placuszków na śniadanie. Mają delikatnie orzechowy posmak przeplatający się ze słodkim bananem. Na żywo ich zielony kolor jest bardziej intensywny. Moje dziecko je uwielbia a to najlepsza rekomendacja :) szklanka mąki z pestek dyni 1/4 mąki jaglanej 2 łyżki amarantusa ekspandowanego szczypta proszku do pieczenia 2 jajka szklanka maślanki mały, dojrzały banan płaska łyżka nierafinowanego oleju kokosowego (zazwyczaj smażę placuszki bez tłuszczu jednak to ciasto ma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mienta blog

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Dieta bananowa

Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.

Czytaj dalej...

Autor

MientablogMientablog

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placuszki, banan, kokosowe, śniadania, śniadanie, bezglutenowe, bananowe, dynia, placki, naleśniki, ciasto, placuszki kokosowe, pancakes, naleśnik, ciasto z bezami, ciasto kokosowe, ciasto z bananem, ciasto z bananami, dynia pieczona, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bananowe, ciasto na naleśniki

Inne przepisy z Mienta blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.