Polska - Wegańskie fuczki, czyli łemkowskie placuszki z kapusty kiszonej

Polska - Wegańskie fuczki, czyli łemkowskie placuszki z kapusty kiszonej

Polska - Wegańskie fuczki, czyli łemkowskie placuszki z kapusty kiszonej

Przepis na : obiad

Kuchnia polska po raz kolejny. Tym razem przenosimy się w Bieszczady i proponujemy zweganizowaną wersję łemkowskich placuszków z kapusty kiszonej. Nasze fuczki od innych wyróżnia również to, że do ich zrobienia nie odsączamy kapusty kiszonej, a wręcz przeciwnie - zamiast mleka lub wody do ciasta dodajemy wodę z kiszenia!  Składniki (2 porcje, 8 kotletów): - 100 g wody z kapusty kiszonej - 200 g kapusty kiszonej  - 1 łyżka mąki z ciecierzycy  - 75 g mąki pszennej - 2 łyżki mleka sojowego (lub ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.