Przepis na : kolacja
Składniki: - 1 szklanka dyni Hokkaido potartej na tarce na dużych oczkach - 4 łyżki mąki jaglanej - 1 ząbek czosnku - przeciśnięty przez praskę - 1/2 łyżeczki pasty z kurkumy - 2 jajka -opcjonalnie sól morska -masło - do posmarowania Przygotowanie: Potartą dynię wkładamy do miseczki, dodajemy jajka i dokładnie mieszamy widelcem. Dodajemy pozostałe składniki i ponownie mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nakładamy ciasto na blachę i formujemy niewielkie placuszki. Wkładamy do piekarnika na... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...