Jaglane placki z dyni z piekarnika z masłem




Składniki:

- 1 szklanka dyni Hokkaido potartej na tarce na dużych oczkach
- 4 łyżki mąki jaglanej
- 1 ząbek czosnku - przeciśnięty przez praskę
- 1/2 łyżeczki pasty z kurkumy
- 2 jajka
-opcjonalnie sól morska
-masło - do posmarowania 


Przygotowanie:


Potartą dynię wkładamy do miseczki, dodajemy jajka i dokładnie mieszamy widelcem.
Dodajemy pozostałe składniki i ponownie mieszamy.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Łyżką nakładamy ciasto na blachę i formujemy niewielkie placuszki.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 220 stopni.
Pieczemy 20 minut.
Gorące placuszki smarujemy masłem :)

Jako dodatek polecam pastę z potartej białej rzepy i serka Twój Ulubiony.

Komentarze

Popularne posty