SKŁADNIKI: 250 ml mleka kokosowego 2 jajka 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 50 g wiórków kokosowych 3 łyżeczki cukru trzcinowego szczypta soli 1/2 pomarańczy (starta skórka oraz sok) około 140 g mąki pszennej 3 łyżki oleju rzepakowego ew. dodatkowo olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Łączymy ze sobą wszystkie składniki i miksujemy na gładką masę o konsystencji ciasta naleśnikowego. Następnie smażymy na patelni z dwóch stron do momentu aż się zarumienią. Przepis zainspirowany recepturą ze strony www.kwestiasmaku.co... czytaj dalej...
Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...