KASZTANOWE CIASTO TOSKAŃSKIE - CASTASTAGNACCIO

KASZTANOWE CIASTO TOSKAŃSKIE - CASTASTAGNACCIO

KASZTANOWE CIASTO TOSKAŃSKIE - CASTASTAGNACCIO

Ciasto jest zbite i ciężkie, ale i wilgotne. Sycące. Tajemniczo brzmiące castastagnaccio w rzeczywistości jest prostym w przygotowaniu plackiem. Mąka kasztanowa ma słodkawy smak, dlatego nie trzeba dodawać cukru. Świetnie sprawdza się w cieście na pierogi, naleśniki, gofry. Warto ją przesiać, bo lubi tworzyć grudki. Zapach roznoszący się po mieszkaniu w trakcie pieczenia - boski ! :-) Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kasia Sarna

Autor

Kasia Sarna

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, ciasto, naleśniki, pierogi przepis, naleśnik, placki, gofry, pierogi przepis ciasto, wegańskie, ciasto na pierogi, słonecznik, ciasto na naleśniki, proste ciasto, ciasto z orzechami

Inne przepisy z Kasia Sarna

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.