KASZTANOWE CIASTO TOSKAŃSKIE - CASTASTAGNACCIO
KASZTANOWE CIASTO TOSKAŃSKIE - CASTASTAGNACCIO
Ciasto jest zbite i ciężkie, ale i wilgotne. Sycące. Tajemniczo brzmiące castastagnaccio w rzeczywistości jest prostym w przygotowaniu plackiem. Mąka kasztanowa ma słodkawy smak, dlatego nie trzeba dodawać cukru. Świetnie sprawdza się w cieście na pierogi, naleśniki, gofry. Warto ją przesiać, bo lubi tworzyć grudki. Zapach roznoszący się po mieszkaniu w trakcie pieczenia - boski ! :-) Czytaj więcej » czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kasia Sarna
Autor
Kasia Sarna
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi, ciasto, naleśniki, pierogi przepis, naleśnik, placki, gofry, pierogi przepis ciasto, wegańskie, ciasto na pierogi, słonecznik, ciasto na naleśniki, proste ciasto, ciasto z orzechami
Inne przepisy z Kasia Sarna
Dodaj komentarz