Placek ziemniaczany na wędzonej słoninie z czerwonym pesto i ziołami

Placek ziemniaczany na wędzonej słoninie z czerwonym pesto i ziołami

Placek ziemniaczany na wędzonej słoninie z czerwonym pesto i ziołami

Składniki: (na blaszkę 25x30cm) - 1,5 kg ziemniaków - mąka - 2 jajka - wędzona słonina lub boczek - czerwone pesto - zioła: majeranek, kurkuma, pietruszka, pieprz, sól - papier do pieczenia Ucieramy ziemniaki, dodajemy 2 jajka, mieszając dodajemy tyle mąki aby ciasto miało gęstą konsystencje. Dosypujemy przyprawy. Blaszkę wykładamy papierem. Pokrojoną w cienkie paseczki słoninę układamy na formie. Słoninę smarujemy czerwonym pesto i wylewamy masę ziemniaczaną. Górę posypujemy majerankiem lub ziołami prowansalski... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu upichcona

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Autor

UPICHCONA UPICHCONA

Uwielbiam gotować, eksperymentować, karmić :) Witam wszystkich na moim blogu i życzę smacznego!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pesto, pieczenie, ziemniak, jajko, ziemniaki, placki, boczek, ciasto, pietruszka, pieczone ziemniaki, placki ziemniaczane, ciasto ucierane , pieczony boczek, ciasta z masa, ciasto z masa

Inne przepisy z upichcona

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.