Pyszne i pachnące drożdżówki do odrywania na oleju rzepakowym Rapso, Nadzienie z borówek amerykańskich. Na górze pyszna i chrupiąca kruszonka z mielonych orzechów BackMit. Zapraszam. Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 200 ml mleka 2 łyżki maślanki 4 łyżki cukru 40 g drożdży 1 jajko 1 łyżka esencji waniliowej 50 ml oleju rzepakowego Rapso sól szczypta Kruszonka 100 g orzechy włoskie tarte BackMit 50 g mąki pszennej 50 g cukru 70 g zimnego masła Nadzienie 300 g borówki ameryka... czytaj dalej...
Normalnie czuję ich zapach... Wyglądają przepysznie!! :)Nie wiem czy mój poprzedni komentarz się dodał (wyskoczył błąd), dlatego napiszę jeszcze raz. W razie konieczności proszę usunąć jeden ;)
wyglądają niezwykle smakowicie :) i ta orzechowa kruszonka ... pyszna!!
moje kochane ciasto drożdżowe, jedynek które zjem zawsze, a to wygląda bardzo pysznie :)
moja ulubiona kruszonka, właśnie z orzechów tartych :)bułeczki wyglądają wprost przepysznie!
Alu wyglądają cudnie;) Z borówkami muszą być przepyszne... Ja też dziś testuję orzechy:) Pozdrawiam serdecznie! Magda
Mam tylko jeden komentarz,więc zostaje. Zapach czujesz to teraz musisz zrobić żeby poczuć smak.
Dziękuję za miłe komentarze,bułeczki smaczne więc zachęcam Was do zrobienia.