Drożdżówki odrywane z borówkami

Drożdżówki odrywane z borówkami

Drożdżówki odrywane z borówkami

Pyszne i pachnące drożdżówki do odrywania na oleju rzepakowym Rapso,  Nadzienie z borówek amerykańskich.  Na górze pyszna i chrupiąca kruszonka z mielonych orzechów BackMit. Zapraszam. Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 200 ml mleka 2 łyżki maślanki 4 łyżki cukru 40 g drożdży 1 jajko 1 łyżka esencji waniliowej 50 ml oleju rzepakowego Rapso sól szczypta Kruszonka 100 g orzechy włoskie tarte BackMit 50 g mąki pszennej 50 g cukru 70 g zimnego masła Nadzienie 300 g borówki ameryka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Autor

alaaa72alaaa72

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

drożdżówki , drozdzowka, mąka, pieczenie, cukier, orzechy, ciasto, mielone, jajko, lekkie ciasto, orzechy włoskie, lekka, tarta, placki, włoska, masło orzechowe, pieczeń z mielonego, kulki w cieście, ciasto z orzechami, pyszne ciasto

Inne przepisy z Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Mateusz Magnuski, 13 sierpnia 2013 13:07:04

Wyglądają bardzo zachęcająco. :)

Corculinari, 13 sierpnia 2013 13:08:39

I u mnie podobne drożdżóweczki były :) Pychotka!

Yourii, 13 sierpnia 2013 13:28:36

Ale fajne! wyglądają idealnie :) aż ślinka pociekła.... :)

ulubioneprzepisy, 13 sierpnia 2013 14:14:16

Normalnie czuję ich zapach... Wyglądają przepysznie!! :)Nie wiem czy mój poprzedni komentarz się dodał (wyskoczył błąd), dlatego napiszę jeszcze raz. W razie konieczności proszę usunąć jeden ;)

Łucja, 13 sierpnia 2013 14:51:03

wyglądają niezwykle smakowicie :) i ta orzechowa kruszonka ... pyszna!!

ciasteczko, 13 sierpnia 2013 17:13:42

moje kochane ciasto drożdżowe, jedynek które zjem zawsze, a to wygląda bardzo pysznie :)

Monika, 13 sierpnia 2013 18:22:54

Jedną odrywam dla siebie. Koniecznie:)

Kasia Cukier, 13 sierpnia 2013 18:59:07

Alinko, zabieram 2 na śniadanko. bo wyglądają pysznie ;)

Kaś, 13 sierpnia 2013 21:08:23

moja ulubiona kruszonka, właśnie z orzechów tartych :)bułeczki wyglądają wprost przepysznie!

Sebastian Thomas Thompson, 14 sierpnia 2013 02:23:00

Zapraszam do Spis Blog

Marzena, 14 sierpnia 2013 08:33:10

Swietne sa!:) Uwielbiam takie buleczki!:)

z miłości do słodkości, 15 sierpnia 2013 14:26:17

Alu wyglądają cudnie;) Z borówkami muszą być przepyszne... Ja też dziś testuję orzechy:) Pozdrawiam serdecznie! Magda

Alina Waliczek, 16 sierpnia 2013 00:18:59

Mam tylko jeden komentarz,więc zostaje. Zapach czujesz to teraz musisz zrobić żeby poczuć smak.

Alina Waliczek, 16 sierpnia 2013 00:24:33

Ależ bardzo proszę,częstuj się.

Alina Waliczek, 16 sierpnia 2013 00:26:27

Kasiu ,nie ma sprawy zabieraj. :)

Alina Waliczek, 16 sierpnia 2013 00:28:14

Kasiu nie ma sprawy zabieraj i smacznego życzę.

Alina Waliczek, 16 sierpnia 2013 00:28:44

To prawda kruszonka jest pyszna.

Alina Waliczek, 16 sierpnia 2013 00:39:53

Dziękuję za miłe komentarze,bułeczki smaczne więc zachęcam Was do zrobienia.

cook and look, 16 sierpnia 2013 16:50:56

Wyglądają super, smakują pewnie jeszcze lepiej :)

Aguś kulinarnie, 27 sierpnia 2013 00:39:16

A tych drozdzowek to zazdroszcze:)

Alina Waliczek, 29 sierpnia 2013 23:02:24

Nie ma czego zazdrościć, łatwo je zrobić.