Tarta szpinakowa na francuskim cieście

Tarta szpinakowa na francuskim cieście

Tarta szpinakowa na francuskim cieście

Szybka i smaczna odmiana obiadowego menu ;-) Składniki -30 dag ciasta francuskiego -opakowanie mrożonego szpinaku -cebula -2 ząbki czosnku -50 dag pieczarek -3 łyżki masła -sól, pieprz -2 łyżki mąki -pół litra mleka -10 dag startego żółtego sera -4 plastry salami Przygotowanie Ciasto francuskie rozmrozić, wyciąć 4 kwadraty (20x20cm), wyłożyć nimi żaroodporne foremki (ja robiłam w 2 większych). Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Pieczarki oczyścić, przekroić na pół. Połowę masła stopić na patelni, zeszklić cebulę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.