Słodko-kwaśne racuchy z rabarbarem - rabarbarowy debiut kulinarny

Słodko-kwaśne racuchy z rabarbarem - rabarbarowy debiut kulinarny

Słodko-kwaśne racuchy z rabarbarem - rabarbarowy debiut kulinarny

Przepis na : podwieczorek

To danie jest moim rabarbarowym debiutem kulinarnym:) Nigdy nic nie robiłam z rabarbaru i miałam ogromną ochotę spróbować jak smakuje. Przepis na ciasto wzięłam z Harmonii smaku , natomiast rabarbar to mój pomysł. Składniki: 2 jajka 350 ml jogurtu greckiego 4 łyżki cukru +  3 łyżeczki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki oleju roślinnego  2 łodygi rabarbaru Rabarbar pokroić na 1 cm plasterki Wlać ok. 1,5 cm wody do garnka, wsypać 3 łyżeczki cukru, dodać pokrojony rab... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu www.szczesliwakuchnia.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.