Przepis na : obiad
Ciekawy pomysł na kotlety obiadowe... siekane z botwinki i kurczaka. Kotlety smakują świetnie, ale najważniejsze jest to, aby dobrze je doprawić. Sama robiłam dwa podejścia, gdyż pierwsza partia usmażonych kotletów była mało przyprawiona i mdła 😉 Nie żałujcie przypraw oraz czosnku! Kotlety te to też fajny pomysł na wykorzystanie i urozmaicenie zwykłych filetów z kurczaka. Bo nawet najlepszy kotlet z kurczaka, jedzony zbyt często w końcu się znudzi 😉 Poza tym, dodatek botwiny wzbogaca danie, gdyż zawiera ona cen... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.