Pyszne naleśniki w uroczym różowym kolorze z kontrastującym zielonym nadzieniem. Szpinak z groszkiem tuńczykiem i fetą stanowią świetne połączenie a całość jest wyśmienita :) duży upieczony burak (250-300g) 2 jajka 3/4 szklanki wody gazowanej 3/4 szklanki mleka 2% 1,5 szklanki mąki pszennej szczypta soli i pieprzu odrobina oleju do natłuszczenia patelni puszka tuńczyka w kawałkach 300 g mrożonego szpinaku 80 g mrożonmego zielonego groszku 120 g sera feta pół czerwonej cebuli łyżka masła klarowanego ząbek ... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...