Sos z suszonych grzybów jest prosty i smaczny. Można go użyć na wiele sposobów np. do mięs, do placków ziemniaczanych, do pyz i wielu innych smacznych dań. Składniki: 300-400 g suszonych grzybów 1 cebula 30 g masła 30 g mąki pszennej 1/3 litra wywaru z grzybów 2 łyżki śmietanki 30% 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 2 ziarenka pieprzu sól morska pieprz czarny mielony Przygotowanie: Grzyby starannie umyć, a następnie moczymy w wodzie przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Następnie gotujemy je ... czytaj dalej...
Nazywam się Magda, mieszkam w Białymstoku. Gotowanie sprawia mi wielką frajdę. Lubię coraz wynajdywać nowe przepisy, produkty, a następnie testować je i próbować. Założyłam tego bloga z myślą o tym by móc dzielić się sprawdzonymi przeze mnie przepisami razem z wami! Zapraszam do korzystania z przepisów i jak również do odwiedzin :)