CRUMPETS CZYLI ANGIELSKIE RACZUSZKI

CRUMPETS CZYLI ANGIELSKIE RACZUSZKI

CRUMPETS CZYLI ANGIELSKIE RACZUSZKI

Crumpets to drożdżowe placuszki na śniadanie. Zazwyczaj przygotowuje sie je w wersji jasnej ale dla odmiany można dodać kakao. W wersji kakaowej idealne do dżemów, owoców czy z cukrem pudrem a w wersji jasnej pyszne będą do wytrawnych past. Składniki: 450 g mąki 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki cukru 14 g świeżych drożdży 2 łyżeczki kakao 300 ml letniego mleka 300 ml letniej wody olej Do drożdży 1 łyżeczkę cukru, 1/4 szklankę mleka. Wymieszać do rozpuszczenia się drożdży. Dodać mąkę. Wymieszać. Odstawić na 10 minut. D... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.