Ciastka z miętą pieprzową i gorzką czekoladą

Ciastka z miętą pieprzową i gorzką czekoladą

Ciastka z miętą pieprzową i gorzką czekoladą

Mięta jest znana od czasów starożytności. Ma mnóstwo właściwości zdrowotnych, które z łatwością wyczytacie w sieci. Jest 40 gatunków mięty. Obecnie na rynku jest mięta pieprzowa jedna z najbardziej popularnych. Sprzedawana w pęczkach, w doniczkach też widziałam.  Dużo tej właśnie mięty suszę bo nie jest za bardzo ostra i w/g mnie    świetna  w kuchni. Z jednego pęczka uzyskałam 73g listków.   Jak suszę? Do mniejszej ilość ziół nie wyciągam suszarki. Delikatnie płuczę gałązki mięty ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.