Składniki: Ciasto drożdżowe – 500 g mąki pszennej – 180 ml mleka – 50 g zwykłego cukru – 2 jajka – 30 g świeżych drożdży – 50 g masła – szczypta soli Nadzienie i lukier: – 1/2 szklanki cukru pudru – 1 łyżka gorącego soku z cytryny – 400 g gotowej masy makowej – 1 jajko do posmarowania ciasta Przygotowanie: Przygotowujemy rozczyn do ciasta drożdżowego: Lekko ciepłe mleko wymieszać z 1 łyżeczką cukru, pokruszonymi drożdżami i 1 łyżką mąki. Przyk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...