Placki z żółciaka siarkowego, z podagrycznikiem

Placki z żółciaka siarkowego, z podagrycznikiem

Placki z żółciaka siarkowego, z podagrycznikiem

Maj to pora najobfitszego występowania żółciaka siarkowego . Pisałam już o tym żółtym, nadrzewnym grzybie wiele razy. Nazywany jest leśnym kurczakiem nie tylko z powodu żółciutkiego koloru, ale też dlatego, że ma smak oraz konsystencję mięsa z piersi kurczaka. Wybrałam się po żółciaka na wycieczkę za miasto i zobaczcie co z niego zrobiłam. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, placki, piersi, pierś, mięso, dania z kurczakiem, dania z piersi kurczaka

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.