Placki z żółciaka siarkowego, z podagrycznikiem
Placki z żółciaka siarkowego, z podagrycznikiem
Maj to pora najobfitszego występowania żółciaka siarkowego . Pisałam już o tym żółtym, nadrzewnym grzybie wiele razy. Nazywany jest leśnym kurczakiem nie tylko z powodu żółciutkiego koloru, ale też dlatego, że ma smak oraz konsystencję mięsa z piersi kurczaka. Wybrałam się po żółciaka na wycieczkę za miasto i zobaczcie co z niego zrobiłam. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza
Autor
SmacznaPyza
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
grzyby, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, placki, piersi, pierś, mięso, dania z kurczakiem, dania z piersi kurczaka
Inne przepisy z Smaczna Pyza
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję