Pappardelle z leśnymi grzybami i dynią w sosie serowo-tymiankowym

Pappardelle z leśnymi grzybami i dynią w sosie serowo-tymiankowym

Pappardelle z leśnymi grzybami i dynią w sosie serowo-tymiankowym

W lesie nadal są grzyby :)  Zachęcam do weekendowych spacerów i poszukiwań, zwłaszcza tych z Was, którzy potraficie odróżnić te jadalne. Już z kilku sztuk można wyczarować pyszny sos w kilkanaście minut. Pyszny z chrupiącą grzanką z pełnoziarnistego pieczywa lub jako dodatek do mięs, kopytek, placków ziemniaczanych, bądź też w wersji pasty z makaronem al’dente lub risotto. Własnoręcznie zebrane grzyby można zastąpić tymi zakupionymi na starganie lub zwykłymi pieczarkami, choć to już nie to samo.Danie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

SzczyptaSmaQSzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, sosy, makaron, makarony, dynia, tarta, kopytka, kolacja, obiad, pyszne sosy, ser, pasta, tarta ser, zupa grzybowa, pasty, pieczywo, placki, pieczarki, risotto, placki ziemniaczane, penne, tagliatelle, sos do makaronu, makaron na kolację, wegetariańska, wegetarianskiego, dodatki do mięs, risotto z grzybami, makaron penne, makaron na obiad

Inne przepisy z SzczyptaSmaQ

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.