Rośliny strączkowe i nasiona z nich otrzymane - świeże czy wysuszone - należą do najbardziej pożywnych produktów, które znajdziemy w spiżarniach całego świata. Łatwe do przyrządzania, szybko wchłaniają aromatyczne przyprawy i zioła, a do tego mają piękne kolory i kształty. Ponadto odkrywają dla nas kuchnię rustykalną w najlepszym wydaniu i podkreślają smaki charakterystyczne dla danego regionu. Warzywa strączkowe odgrywają szczególnie ważną rolę w kuchni indyjskiej, dzięki dużej zawartości białka, tak szczególn... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...