Tarta z białą czekoladą i malinami

Tarta z białą czekoladą i malinami

Tarta, według archeologów, ogólna historia placków zagniatanych, pieczonych na gorących węglach, podawanych z miodem, zaczęła się już 11,5 tysiąca lat temu w Egipcie i starożytnej Grecji. Natomiast w XIII wiecznej książce kucharskiej pochodzącej z Andaluzji znaleziono na przykład przepis na ciasto z mięsem żółwi, zagniatane z mąki, jajek i szafranu. Z tych przykładów, można wysnuć wniosek, że tartę możemy zrobić na setki sposobów. Dziś tarta z białą czekoladą, malinami, którą znalazłem u „O pietruszka blo...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.