Podpłomyki z pastą z bakłażana, rukolą i jajkiem poche / Flatbreads with eggplant paste, arugula and poche egg

Podpłomyki z pastą z bakłażana, rukolą i jajkiem poche / Flatbreads with eggplant paste, arugula and poche egg

Podpłomyki z pastą z bakłażana, rukolą i jajkiem poche / Flatbreads with eggplant paste, arugula and poche egg

Przepis na : śniadanie

Scroll down for recipe in English. Cześć 😃 Dzisiaj mam dla Was coś co możecie potraktować jako przekąskę, lecz ja najbardziej lubię zajadać na śniadanie. Mowa o podpłomykach, czyli a'la pizzy z patelni. Zrobiłam do nich obłędną pastę z bakłażana a dodatkowo podałam z rukolą i jajkiem w koszulce 😋 Składniki: (4 porcje) Pasta z bakłażana 2 bakłażany 1/2 łyżeczki soli 4 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka masła orzechowego 2 łyżki łuskanego słonecznika 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki tartego sera typu par... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.