Bezglutenowe placuszki z ricottą i granatem

Bezglutenowe placuszki z ricottą i granatem

Bezglutenowe placuszki z ricottą i granatem

Przepis na : śniadanie

  Lekkie placuszki bezglutenowe z ricottą i granatem. Idealne na śniadanie. Delikatnie i mięciutkie. Pyszne SKŁADNIKI: 150 g mieszanki mąk bezglutenowych np. Nutrifree per Pane 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka ksylitolu 150 g serka ricotta 50 g mleka roślinnego np. migdałowego 1 jajko pestki granatu Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Patelnie z nieprzywierającą powierzchnia bardzo dokładnie rozgrzej i nakładaj niewielkie ilości ciasta. Ciasto natychmiast posyp pestkami gr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia bezglutenowa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.