Chleb Tandir (tandoori) - Azerbejdżan
Chleb Tandir (tandoori) - Azerbejdżan
Prosty chleb pszenny (składający się tylko z mąki, wody, soli i dodatku drożdży) pieczony w formie dużych placków. Pochodzi z Azerbejdżanu, gdzie zazwyczaj podaje się go na specjalne okazje, jak śluby, urodziny czy święta. Chleb ten oryginalnie piecze się w okrągłym, glinianym piecu zwanym tandir lub tandoor, stąd jego nazwa. Przepis ze strony: 196flavors.com Składniki na 1 średniej wielkości bochenek: 7 g suchych drożdży lub 15 g świeżych 1 i 1/2 szklanki letniej wody 1 łyżeczka soli 3 szklanki mąki psze... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Przepisy na domowy ser i chleb
Autor
panda_68
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, przepisy na święta, mak, placki, chleb na drożdżach , placek z serem, ciasto z makiem, proste ciasto
Inne przepisy z Przepisy na domowy ser i chleb
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję