porcję!. składniki: 150 gr masła 1 jajko 1 żółtko 50 gr ciemnego cukru 225 gr mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki kakao 50 g gorzkiej czekolady ,roztopić w mikrofalówce , ostudzić 50 g amarantusa ,popping ,plus 2 łyżki do posypania wierzchu ciastek Na gazie w wysokim garnku umieszczamy 150 g masła i roztapiamy ,masło trzymamy na średniej
Ladylaura.jajka 3 łyżki oleju arganowego 1 łyżeczka: proszek do pieczenia lub soda oczyszczona szczypta soli 1 łyżeczka kardamonu 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżeczka kozieradki Dodatki : dżem i gorzka czekolada E.Wedel (utarta na tarce o małych oczkach) Składniki dokładnie wymieszałam ze sobą do uzyskania gładkiej masy. odstawiłam na 15 minut w misce przykrytej ściereczką. Podsmażyłam na patelni do naleśników
ClauditteMissCookingdajemy kolejną warstwę kremu i biszkopt. Ostatni blat również nasączamy. Tort pokrywamy z każdej strony kremem śmietanowym. Ja ozdobiłam go dużymi wiórami kokosowymi i czekoladowymi dropsami z gorzkiej czekolady
Dzieje kuchennej Wiewióryzimowe i deszczowe wieczory najczęściej jesteśmy smutni i rozdrażnieni. Na poprawę humoru najczęściej wybieramy słodycze, czekoladę, batona lub to co akurat wpadnie nam w rękę. Dzisiaj przedstawię Wam kolorowy koktajl z owoców układanych warstwowo, który jest istną BOMBĄ WITAMINOWĄ ! :) Zapewniam, że zamiast wyrzutów sumienia będziemy naładowani energią i endorfinami !! :) A więc działamy ! Składniki (dla 2 osób
Zdrowo kolorowo lifestylowoczasu. Wczoraj po całym dniu w biegu miała mnie odwiedzić koleżanka, więc wypadało coś przygotować. Postawiłam na smaczną i błyskawiczną przekąskę - krajankę z ciasta francuskiego. Do tego gorąca czekolada z cynamonem i jesteśmy w raju. Przepis banalny, wykonanie zajmuje raptem 5 minut, później wystarczy pilnować piekarnika. Potrzebne nam: - opakowanie ciasta francuskiego - jajko - cukier Przygotowanie: Ciasto rozkładamy na stolnicy i tniemy
W poszukiwaniu inspiracjiodłożyć na około 10 minut i ciepłymi przełożyć biszkopty z białek. Ciasto odłożyć w zimne miejsce najlepiej na całą noc. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Źródło przepisu Daktyle w czekoladzie z moimi modyfikacjami
Ala piecze i gotujesię z wakacjami i spacerami po Łazienkach. Mam nadzieję, że wiosna nadciąga a za nią długie lato. Dzisiaj szybki sposób na smakołyki, szczególnie kiedy w domu nie ma czekolady, a za nami chodzi chęć czegoś słodkiego. Orzeszki mogą być różne, z każdymi orzechami obchodzimy się tak samo. Ja tutaj w ostatniej chwili dodałam migdałów, z których nie obrałam skórki
Niezły Młynekznałam, gdyż już kawałek czasu temu wyczytałam w internecie. Dla początkujących to czasopismo jest idealne. Opisy krok po kroku, czytelne zdjęcia, czego chcieć więcej? Mnie zainteresowało miętowe nadzienie do czekolady, więc i ja czuję się usatysfakcjonowana. Ciekawa jestem czy w następnych numerach podniosą poziom trudności, czy będzie to kolejna dawka nowych zagadnień? Zobaczymy. Przyznam się, że tylka mi bardzo spasowała
Blondynka Gotujełyżki), dosmaczyłam szczypta skórki z cytryny i 1/4 łyżeczki ekstrakty waniliowego, skropiłam też sokiem z cytryny. Przekładałam: naleśnik serek naleśnik dżem naleśnik serek itd... Całość polałam rozpuszczoną tabliczką 70% czekolady (bez lecytyny sojowej) i posypałam orzechami włoskimi. Warto pamiętać, że naleśniki gryczane są tak jakby bardziej suche od zwykłych więc warstwa dżemu powinna być solidna (u mnie była zbyt cienka
Dzieje kuchennej Wiewióryjabłkowy naturalny ma pozytywny wpływ na przemianę materii. Można go pominąć, ale nie polecam, oprócz tego ma fajny, jabłkowy smak, który bardzo tu pasuje. :-) Przepis znalazłam u Daktyle w czekoladzie i dość mocno go zmodyfikowałam. 150g mąki gryczanej 1/4 szklanki cukru, u mnie ksylitol od Skworcu 2 czubate łyżki orzechów włoskich mielonych, u mnie od Skworcu szczypta sody oczyszczonej
Szefowa kuchniporcji): szklanka mleka roślinnego (u mnie ryżowe) 1/3 szklanki oleju rzepakowego 400 g buraków pieczonych, po obraniu 2 łyżki mocnej kawy 3 jajka M 50 g startej gorzkiej czekolady 350 g maki orkiszowej pełnoziarnistej (ok. 2 i 3/4 szklanki) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru WANILIOWEGO 150 g cukru brązowego nierafinowanego 1 łyżka
Powiedz dietom nieubitej śmietany, na dno pucharka wkładamy łyżkę malin, kruszymy na kawałki bezę , wkładamy krem z mascarpone, na niego zmiksowane kiwi, kiwi przykrywamy ubitą śmietaną, dekorujemy owocami, posypujemy gorzką czekoladą i gotowe
Kuchnia Beatyprzeczytaniu nazwy... ma się ochotę na wypróbowanie. Najczęściej są to wypieki związane z czymś co już znamy i lubimy. Kinder Pingui, to przepyszny batonik z dwóch biszkoptów pokrytych chrupiącą czekoladą z mlecznym kremem w środku. I dokładnie takie samo jest nasze ciasto... dwa biszkopty kakaowe przełożone delikatną masą śmietanową i pokryte chrupiącą polewą czekoladową. I proszę mi powiedzieć jak się
Świat Ciastadodać proszek do pieczenia z mąką i żółtka Nagrzać piecyk na 180 stopni Ubić pianę z białek i delikatnie, porcjami dodawać do ugotowanej masy Piec 30 minut Można polać czekoladą lub posypać cukrem pudrem. Ja zrezygnowałam z jednego i drugiego Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comodkładamy do lodówki na 4 godziny do ścięcia. Gdy czas nas goni, i chcemy, by szybciej się nam krem ściął dodajemy do niego żelatyny. Całość po ścięciu posypujemy wiórkami czekolady
BaRepas