Mazurek migdałowo-kajmakowy

Mazurek migdałowo-kajmakowy

Mazurek migdałowo-kajmakowy

Składniki na kruche ciasto migdałowe: 70 g mielonych migdałów 250 g mąki pszennej90 g cukru pudru200 g miękkiego masła2 żółtkaszczypta soliSkładniki na ciasto herbatnikowe (rozetkę):150 g margaryny 100 g cukru pudru 2 jajka 200 g mąki pszennej 50 g mielonych migdałówSkładniki na masę kajmakową:450 g cukierków krówek (klasycznych) 80 ml mleka 3,5% 80 ml śmietanki 30% 50 g miękkiego masłaMazurek migdałowo-kajmakowy to kolejny przepis Mistrza Polski Cukierników Pawła Małeckiego, zaprezentowany na łamach gazetki reklamow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Ciasta

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.